[ X ]
[ X ]
[ X ]
Cinci tineri reținuți de polițiștii Capitalei. Comercializau droguri online
24 Martie

Cinci tineri, locuitori a mun. Chișinău și r. Cimișlia, cu vârsta cuprinsă între 18 și 25 de ani, au fost reținuți de ofițerii de investigație din cadrul Direcției de Poliție a mun. Chișinău de comun cu ofițerii de urmărire penală a IP Centru și procurorii of. Centru a Procuraturii mun. Chișinău. Bănuiții sunt suspectați de comercializarea drogurilor prin intermediul unui magazin online amplasat pe platforma de comunicare Telegram, transmite CURENTUL.

În cadrul efectuării măsurilor speciale de investigație și urmărire penală forțele de ordine au acumulat probe pertinente ce demonstrează vinovăția acestora. Astfel indivizii prin intermediul aplicației Telegram comercializau droguri de tip „Amfetamină”, „PVP’’, „Mefidrona”, „Extazy”, „Marijuana” . Aceștia aveau rolurile bine împărțite în acest proces de comercializare a drogurilor cum ar fi: împachetarea, distribuirea și realizarea acestora.

Astfel, în urma măsurilor întreprinse de polițiști, trei indivizi au fost reținuți în momentul plasării drogurilor în ascunzișuri. Totodată, în cadrul acțiunilor procesual penale, aceștia au arătat locurile unde anterior au ascuns pliculețele cu droguri destinate consumatorilor de droguri și care urmau să fie comercializate pe teritoriul capitalei. În total de către forțele de ordine au fost ridicate 14 pachețele. Ulterior forțele de ordine au mai reținut doi indivizi implicați în comercializarea drogurilor.

Toate pliculețele cu droguri depistate de polițiști au fost ridicate, sigilate conform procedurii și îndreptate la Centrul tehnico-criminalistic și expertize judiciare a IGP, pentru a fi supuse expertizării.

Valoarea totală a drogurilor confiscate este de 300 000 lei.

Astfel, 3 dintre suspecți au fost arestați pe un termen de 30 de zile, 1 individ a fost plasat în arest la domiciliu și 1 plasat sub control judiciar, iar conform legislației penale în vigoare, aceștia riscă închisoare pe un termen de la 7 la 15 ani.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților