[ X ]
[ X ]
[ X ]
Cinci membri ai unei grupări suspectați de comercializarea marujuanei au fost reținuți de poliție
6 Aprilie

Ofițerii de investigație din cadrul Direcției antidrog a Inspectoratului Național de Investigații, în conlucrare cu angajații Inspectoratului de poliție Râșcani din mun. Chișinău, sub conducerea procurorilor din cadrul Procuraturii municipiului Chișinău, oficiul Râșcani, au documentat în perioada 30 martie – 4 aprilie curent activitatea criminală a mai multor grupări suspectate de cultivarea plantelor de cânepă, prelucrarea și comercializarea marijuanei crescute în condiții de laborator, transmite CURENTUL.

În urma investigațiilor inițiate luna trecută a fost reținut un grup de persoane suspectat de comercializarea marijuanei, de la care au fost sechestrate peste 4 kg de droguri. În urma măsurilor întreprinse au fost identificați cinci bărbați originari din mun. Chișinău, raionul Criuleni și raionul Ungheni, cu vârsta cuprinsă între 30 și 50 ani, unii dintre ei fiind anterior condamnați pentru săvârșirea unor infracțiuni analogice.

În cadrul perchezițiilor efectuate la domiciliul suspecților, precum și în locurile de depozitare a drogurilor au fost depistate și ridicate mai multe pungi cu marijuană, masa totală fiind de aproximativ 3kg.

Potrivit poliției, drogurile erau realizate cu prețul de 50 – 100 lei per gram. Astfel, dacă aceștia își realizau scopul criminal urmau să obțină un venit de aproximativ 300.000 de lei.

Actualmente, trei persoane au fost arestate pentru 30 de zile, iar alte două sunt cercetate în stare de libertate. În cazul în care le va fi demonstrată vina, aceștia riscă o pedeapsă penală sub formă de închisoare pe un termen de la 7 la 15 ani pentru „Circulația ilegală a drogurilor, etnobotanicelor sau analogilor acestora în scop de înstrăinare”.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților