[ X ]
[ X ]
[ X ]
CICDE a dat startul instruirii persoanelor responsabile de listele electorale din primării
20 August

Centrul de Instruire Continuă în Domeniul Electoral (CICDE), împreună Comisia Electorală Centrală (CEC), în perioada 20-23 august 2019, desfășoară seminarele de instruire pentru persoanele responsabile de prelucrarea și actualizarea datelor conținute în Registrul de Stat al Alegătorilor (RSA), transmite CURENTUL.

La seminare urmează să participe peste 200 de registratori, persoane care activează în cadrul autorității publice locale care, în baza accesului autorizat, prelucrează datele conținute în Registru.

„Participanții urmează să fie familiarizați cu cadrul normativ privind listele electorale, activitățile tehnice în RSA, precum soluționarea conflictelor de adresă, de statut, de secție de votare, arondarea alegătorilor neatribuiți din cauza datelor incorecte/incomplete, utilizarea nomenclatoarelor, precum și alte aspecte. De asemenea, în cadrul seminarelor vor fi discutate probleme tehnico-organizatorice întimpinate de registratori la utilizarea RSA și identificate posibilități de îmbunătățire pe viitor”, se spune într-un comunicat de presă.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților