[ X ]
[ X ]
[ X ]
Chișinăul optează pentru realizarea procesului de reintegrare teritorială a R. Moldova exclusiv prin metode pașnice și prin dialog
7 Iunie

Deputatul Roman Roșca a avut o întrevedere cu Reprezentantului Special pentru procesul de reglementare transnistreană (OSCE), Thomas Mayr-Harting, aceasta fiind prima întâlnire de când parlamentarul deține funcția de președinte al Comisiei parlamentare de monitorizare și control al implementării politicii de reintegrare. La discuții a participat și șefa Misiunii OSCE în Moldova, ambasadoarea Kelly Keiderling, informează CURENTUL.

Discuțiile au vizat subiecte de actualitate privind procesul de reglementare transnistreană, procesul de negocieri dintre Chișinău și Tiraspol, precum și eforturile autorităților de a asigura respectarea drepturilor omului în regiunea transnistreană și mun. Bender / Tighina, libera circulație pe ambele maluri ale Nistrului, precum și accesul la educație pentru locuitorii din regiunea transnistreană.

„Chișinăul optează pentru realizarea procesului de reintegrare teritorială a Republicii Moldova exclusiv prin metode pașnice și prin dialog cu toți factorii implicați în proces”, a accentuat președintele Comisiei parlamentare de monitorizare și control al implementării politicii de reintegrare, Roman Roșca.

Inapoi la arhiva noutaților