[ X ]
„Chișinău Loading” – școală de vară pentru studenți pasionați de urbanism și inovații. Detalii de aplicare
17 Iunie

PNUD Moldova va organiza școala de vară „Chișinău Loading”, în perioada 24 iulie  –  07 august 2017, pentru 20 persoane, pasionate deopotrivă de urbanism și inovații. Participanții vor fi implicați în experimente inovative pentru a promova dezvoltarea durabilă urbană, transmite CURENTUL.

La exercițiu sunt invitați să participe studenți, pentru a dezvolta prototipuri pentru servicii sau produse noi și testa funcționalitatea acestora, fiindu-le acordat un buget de 200 dolari per idee/prototip.

Printre provocările urbane propuse spre soluționare se numără: subteranele sumbre, trecerile pentru pietoni nesigure, clădirile cu fațade deteriorate, lipsa hărților cu rețeaua transportului public, absența marcajelor turistice, promovarea insuficientă a patrimoniului arhitectural și cultural, ș.a.

Prototipurile soluțiilor se așteaptă a fi noi pe piață, ecologice, implicând costuri reduse de producere, pentru a putea fi ușor replicate. Sunt încurajate ideile care ar putea fi puse în practică imediat, fără a fi necesare schimbări în legislație.

„Chișinău Loading” va activa în incinta PNUD Business Innovation Lab, la Centrul de Excelență în domeniul TIC – Tekwill, unde participanții vor beneficia de suportul mentorilor locali și internaționali.

Formularul de participare poate fi completat aici.

Dată limită este 1 iulie 2017.

Inițiativa curentă face parte din proiectul „Dezvoltarea afacerilor inovatoare pentru o creștere economică durabilă la nivel local”, susținut financiar de Guvernul Norvegiei și PNUD Moldova, care își propune promovarea inovației în sectorul întreprinderilor mici și mijlocii, prin transferul și absorbția de cunoștințe, tehnologii și comunicare între întreprinderi. Proiectul se desfășoară în perioada 2014-2017.

scoala de vara

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților