[ X ]
[ X ]
[ X ]
Chiril Moțpan reiterează despre intenția de a-l invita pe directorul SIS la audieri în Parlament
4 Decembrie

Deputatul Platformei Demnitate și Adevăr, Chiril Moțpan a amintit de demersul său de a-l invita la audieri în plenul Parlamentului pe Alexandru Esaulenco, directorul SIS, transmite CURENTUL.

În cadrul unui briefing de presă, deputatul a menționat că, acest lucru nu se întâmplă din cauza „majorității parlamentare”.

„Răpirea unor cetățeni de către structurile regimului separatist de la Tiraspol nu s-au soldat cu acțiuni concludente din partea Chișinăului. Problema nu a devenit un subiect relevant în societate și nici chiar în cadrul instituțiilor de resort. Oamenii dispar din localitățile țării (care nici măcar nu se află în zona de securitate) de mai mulți ani, practic de la război încoace. Zeci de cetățeni sunt răpiți în fiecare an de acasă, de la serviciu, învinuiți, ținuți în condiții inumane și judecați pentru fapte pe care nu le-au săvârșit”, a spus Chiril Moțpan.

Chiril Moțpan a menționat că săptămâna viitoare va veni cu un nou rechizitoriu și că va face toate demersurile necesare, inclusiv la Procuratură Generală, pentru a pune tranșant problema și a limpezi lucrurile.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților