[ X ]
[ X ]
[ X ]
Chiril Moțpan: În fruntea MAI, dar și a statului, au ajuns „persoane slugarnice”
7 Decembrie

Deputatul Platformei Demnitate și Adevăr, Chiril Moțpan, autorul textului moțiunii simple asupra activității ministrului Afacerilor Interne, Pavel Voicu, menționează că în fruntea statului, inclusiv a Ministerului de Interne, au ajuns astăzi „persoane slugarnice”, informează CURENTUL.

„În prezent, aceste probleme structurale, devenite endemice, sunt agravate de prezența în fruntea ministerului a domnului Pavel Voicu. Acesta și este motivul principal din care am decis să înaintăm o moțiune simplă împotriva dumnealui. Pavel Voicu nu s-a remarcat, la conducerea MAI, prin nimic pozitiv. Nu a existat nicio acțiune de răsunet pentru combaterea criminalității, reținerea unor interlopi care se plimbă nestingheriți prin capitală, dânsul nu a întreprins nicio acțiune pentru a combate contrabanda. Dimpotrivă, prin inacțiunile sale, o încurajează”, a spus Chiril Moțpan.

Chiril Moțpan a vorbit și despre acțiunile de politică abuzivă ale ministrului:

„S-a admis implicarea structurilor teritoriale ale poliției în campania prezidențială, în susținerea candidatului Igor Dodon.
– au fost avansați în grad și promovați în funcții oameni docili, loiali sau comozi sistemului, chiar dacă erau bănuiți de activități ilicite.
– s-a implicat în mușamalizarea cazului nepotului deputatului socialist Corneliu Furculiță, ar fi fost implicat și în clasarea a două dosare penale pornite în 2018 de CNA în baza art. 190 aln. 4 Cod Penal (escrocherii în proporții deosebit de mari) împotriva lui Sergiu Șișcanu, administratorul firmei PLASTDESING LUX SRL.
– a transformat MAI într-un complice tacit la răpirea a zeci de cetățeni ai Republicii Moldova de structurile de forță ale regimului nerecunoscut de la Tiraspol, care sunt încarcerați, umiliți, ținuți în condiții inumane și judecați pentru crime pe care nu le-au săvârșit.
– personal a dat indicații să fie maltratați veterani de război”, punctează Moțpan.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților