[ X ]
[ X ]
[ X ]
Chiril Gaburici: „Vocea businessului este auzită. De aceea, vă încurajez să veniți la Ministerul Economiei și Infrastructurii și să ne spuneți cu ce vă putem ajuta”
11 Iunie

„Nu poate exista cultură fără o economie puternică. O economie puternică înseamnă locuri de muncă, familii acasă, aici în Republica Moldova, și multă muncă din partea agenților economici care dezvoltă afaceri. Am fost bucuros și surprins să văd la Soroca peste 50 de agenți economici, care au creat circa 2 mii de locuri de muncă. Vocea businessului este auzită. De aceea, vă încurajez să veniți la Ministerul Economiei și Infrastructurii și să ne spuneți cu ce vă putem ajuta, pentru ca să vă dublați cifra de afaceri, să măriți numărul locurilor de muncă”. Mesajul a fost transmis agenților economici de ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, la deschiderea iarmarocului „Produs de Soroca”, transmite CURENTUL.

Evenimentul este la prima ediție și are drept scop promovarea produselor și serviciilor din raionul Soroca, familiarizarea cetățenilor cu agenții economici locali, dar și stabilirea de noi parteneriate. În cadrul iarmarocului, peste 50 de agenți economici și meșteri populari și-au prezentat produsele și serviciile, cum ar fi utilaje, mobilier din lemn, mărfuri industriale, obiecte din ceramică, încălțăminte, îmbrăcăminte și diverse produse alimentare.

Ministrul Economiei și Infrastructurii a vizitat standurile expuse la iarmaroc și a discutat cu agenții economici despre dificultățile întâlnite, succesele obținute și perspectivele de dezvoltare a afacerilor pe care le au, inclusiv creșterea volumului de producție, ceea ce va duce crearea de noi locuri de muncă și dublarea cifrei de afaceri.

În drum spre Soroca, ministrul Chiril Gaburici s-a documentat despre activitatea şi programele de dezvoltare ale Aeroportului Internațional Liber „Mărculești”. Ministrul Economiei și Infrastructurii a discutat cu echipa aeroportului despre dificultățile cu care se confruntă, oportunitățile oferite de întreprindere, dar și despre planurile de dezvoltare a acesteia.

„Trebuie să analizăm posibilitatea modernizării Aeroportului de la Mărculești și dezvoltarea infrastructurii adiacente, astfel încât să valorificăm la maxim potențialul acestuia. Rezidenții aeroportului beneficiază de facilități vamale și fiscale, și au dreptul să practice mai multe genuri de activitate, cum ar fi comerțul cu ridicata, sortarea, ambalarea, marcarea și alte operațiuni cu mărfuri. Mai mult, aeroportul este amplasat favorabil, la intersecția căilor comerciale și economice, ceea ce creează facilități pentru investitori. Este singurul aeroport care acces la transportul avia, feroviar și rutier”, a subliniat Chiril Gaburici.

În context, ministrul Economiei și Infrastructurii a reiterat că întreprinderea de stat prezintă interes pentru investitorii străini, care sunt dispuși să ofere experiența necesară pentru reformarea aeroportului și dezvoltarea serviciilor de transport aerian cargo și de pasageri la cel mai înalt nivel.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților