[ X ]
[ X ]
[ X ]
Chiril Gaburici va asigura președinția Comisiei tripartite pentru reglementarea problemelor social-economice
17 Ianuarie

Chiril Gaburici, ministru al Economiei și Infrastructurii va asigura președinția Comisiei tripartite pentru reglementarea problemelor social-economice în Republica Moldova. Decizia a fost luată în cadrul ședinței Prim-ministrului Pavel Filip cu reprezentanții sindicatelor din Moldova, transmite CURENTUL.

Reformele sociale promovate de Guvernul Republicii Moldova  și acțiunile ce se impun pentru o protecție mai bună a angajaților au fost principalele subiecte discutate astăzi de premierul Pavel Filip la întrevederea cu reprezentanții Confederației Naționale a Sindicatelor din Moldova.

Șeful Cabinetului de miniștri a trecut în revistă principalele reforme promovate de Guvern, printre care cele privind susținerea dezvoltării mediului de afaceri și sporirea investițiilor, crearea locurilor de muncă bine plătite, protecția socială a cetățenilor, reformele în domeniile sănătății și educației. Premierul a accentuat că acțiunile întreprinse au drept obiectiv îmbunătățirea condițiilor de trai ale cetățenilor și modernizarea țării.

Totodată, în cadrul ședinței s-a discutat despre importanța creării condițiilor optime pentru încadrarea tinerilor pe piața muncii și menținerea profesioniștilor în țară. În context, prim-ministrul Pavel Filip a spus că Guvernul a întreprins mai multe acțiuni în acest sens, inclusiv privind asigurarea familiilor tinere cu locuințe în condiții avantajoase.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților