[ X ]
[ X ]
[ X ]
Chiril Gaburici a inspectat drumul Bulboaca pentru a soluționa problema circulației mașinilor de mare tonaj prin localitate
18 Aprilie

Ministrul Economiei și Infrastructurii a inspectat drumul principal din satul Bulboaca, raionul Anenii Noi, pentru a analiza circumstanțele și a soluționa problema locuitorilor, care se plâng că mașinile de mare tonaj circulă prin localitate, iar din această cauză apar fisuri pe pereții caselor, transmite CURENTUL.

Chiril Gaburici a sesizat problema circulației camioanelor de mare tonaj și a dat indicații responsabililor de la Agenția Națională Transport Auto (ANTA) ca, împreună cu Inspectoratul Național de Patrulare (INP), să monitorizeze traficul rutier în următoarea perioadă și să aplice amenzi conducătorilor auto care nu respectă indicatoarele rutiere. Asta în condițiile în care, pentru circulația mașinilor de mare tonaj, este un drum de ocolire a satului Bulboaca.

„Dacă subiectul a ajuns la ministru, înseamnă că cineva nu-și face treaba”, a afirmat Chiril Gaburici, în cadrul vizitei la Bulboaca.

Ministrul a cerut ANTA să găsească calea eficientă de inspecție, care să împiedice transportatorii să încalce reglementările, să distrugă drumurile și să afecteze casele oamenilor. La indicația ministrului Gaburici, ANTA urmează să efectueze controlul greutății pe axă, pentru a nu permite accesul în localitate a camioanelor care depășesc greutatea de 12 tone.

dr4

dr3

dr2

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților