[ X ]
[ X ]
[ X ]
Chicu: „Nu mi-au fost pe plac multe decizii ale Înaltei Curți, dar le-am respectat, pentru că într-un stat democratic așa se procedează”
19 Aprilie

Liderul Partidului Dezvoltării și Consolidării Moldovei (PDCM), Ion Chicu, afirmă că deciziile Curții Constituționale trebuie respectate, transmite CURENTUL.

Ion Chicu menționează că faptul că una din „tabere” nu acceptă decizia CCM este „manifestarea simptomelor metehnei cronice a clasei politice moldovenești – dorința de a submina justiția”

„La 15 aprilie a.c., Curtea Constituțională s-a pronunțat cu privire la constatarea întrunirii condițiilor pentru dizolvarea Parlamentului, iar faptul că una din taberele implicate în dispută nu o recunoaște, este doar manifestarea simptomelor metehnei cronice a clasei politice moldovenești – dorința de a submina justiția, inclusiv Curtea Constituțională. Nu poate fi nici un dubiu – dacă CCM lua altă decizie, învinuirile în adresa ei veneau deja de la tabăra Dnei Maia Sandu. E adevărat, cu o intensitate mult mai pronunțată.

Personal, încă pe când lucram la Guvern, nu mi-au fost pe plac multe decizii ale Înaltei Curți, dar le-am respectat, pentru că într-un stat democratic așa se procedează. Trebuie să respectăm și actuala decizie și să ne pregătim pentru a organiza, cât mai curând posibil, alegerile parlamentare într-un mod transparent, corect și în condițiile de maximă siguranță pentru cetățeni”, spune Chicu pentru portalul gagauzinfo.md.

De asemenea, liderul PDCM spune că alegerile parlamentare anticipate nu pot fi amânate la nesfârșit.

„… or antagonizarea mai departe a societății, deși foarte convenabilă politicienilor, are consecințe extrem de grave asupra oamenilor. Confruntarea actuală între Președinte și Parlament, în condițiile lipsei unui Guvern plenipotențiar, este mai nocivă decât organizarea scrutinului în condiții de pandemie”.

Fostul premier speră că politicienii vor avea o atitudine responsabilă, iar Președintele țării își va schimba abordarea față de funcție.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților