[ X ]
[ X ]
[ X ]
Chicu: Miliardul s-a furat cu susținerea Guvernului de atunci, iar mulți dintre cei care au participat la furt sunt încă în Parlament
17 Mai

Furtul miliardului nu putea avea loc fără susținerea Guvernului de atunci (n.r. – anul 2014), care a votat acele garanții financiare, afirmă fostul prim-ministru Ion Chicu.

Chicu spune că banii au fost scoși din țară abia după ce Guvernul a acoperit gaura creată în cele trei bănci cu banii de la Banca Națională a Moldovei.

„Este o eroare ce se crede. Miliardul nu s-a furat înainte de emiterea deciziilor Guvernului pentru oferirea garanțiilor. Miliardul s-a furat după! Atunci când s-au asigurat ca Guvernul va lua bani de la BNM și va acoperi gaura pe depozitele persoanelor fizice. Ei s-au asigurat că oamenii nu o să iasă cu furcile să îi scoată din birouri. Au acoperit gaura cu banii de la BNM, după care au furat”, a declarat Ion Chicu în cadrul unui interviu pentru portalul de știri Unimedia.

Liderul PDCM mai spune că banii vor fi recuperați atunci când în Parlament nu vor mai fi acei care au participat la furtul miliardului.

„Trebuie de văzut cine au fost membrii Guvernului de atunci. Ei încă sunt în parlament și nu doar din fracțiunea ceea despre care am vorbit (n.r. – a Partidului Șor). Mai este unul care era consultantul domnului Filat și spunea că totul este bine la Banca de Economii, dar care acum este foarte vocal în Parlament, este „om bun”.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților