[ X ]
[ X ]
[ X ]
Cetățenii sunt îndemnați să dea dovadă de prudență și să respecte normele de securitate în urma condițiilor meteo
27 Februarie

În condițiile în care în ultimele zile, persistă temperaturi scăzute afară și odată cu precipitațiile sub formă de ninsoare, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență atenționează cetățenii să dea dovadă de prudență și să respecte normele de securitate pentru a evita situațiile de criză, transmite CURENTUL.

Salvatorii îndeamnă cetățenii, înainte de a porni la drum, să se informeze despre condițiile meteo, starea drumurilor, iar dacă deplasările nu sunt strict necesare, să le evite, pentru a fi în siguranță. În cazul în care, totuși se pornește la drum, cu automobilele proprii, acestea trebuie să fie echipate corespunzător, să aibă în portbagaj – lopată, nisip și lanțuri. În plus, să fie pregătite rezerve de hrană, băuturi calde, haine groase, dar și bateria telefonului încărcată, în cazul în care s-ar pomeni blocați pe drum, departe de careva localități, până la venirea ajutoarelor.

Mai mult, pompierii recomandă în context, să fie respectate și normele antiincendiare, mai ales la exploatarea sobelor de încălzit, dar și altor aparate electrice și de încălzit, spre evitarea izbucnirii incendiilor. În context, în această perioadă, continuă Campania socială „O casă protejată, o viață salvată”, în cadrul căreia, angajații IGSU merg în mai multe localități din țară, pentru a aminti oamenilor normele antiincendiare, dar și de a instala detectoarele de fum, menite să prevonă cazurile de incendii și intoxicații cu monoxid de carbon, care pot duce la pierderi omenești.

În cazul în care oamenii sunt în siuații de criză și au nevoie de ajutor, sunt îndemnați să apeleze către serviciile de urgență, printre care și către Serviciul 901.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților