[ X ]
[ X ]
[ X ]
Cetățenii străini vor fi protejați când se vor angaja în Moldova. Biroul Migrație și Azil a semnat un Acord de colaborare cu Inspectoratul de Stat al Muncii
24 Aprilie

Directorul Biroului migrație și azil al MAI, Olga Poalelungi a semnat împreună cu reprezentantul Inspectoratului de Stat al Muncii, Stăvilă un acord bilateral de cooperare, transmite CURENTUL.

Necesitatea semnării unui astfel de Acord a reieșit din comunitatea de interese şi preocupări ale părţilor în domeniul muncii, securităţii şi sănătăţii în muncă, combaterii încălcărilor privind regulile de plasare în câmpul muncii a cetăţenilor străini sau apatrizilor.

Astfel, acţiunile de legalizare a raporturilor de muncă, prevenirea încălcărilor privind regulile de plasare în câmpul muncii a cetăţenilor străini sau apatrizilor poartă un caracter complex şi solicită conjugarea mai multor eforturi, inclusiv de reglementare, supraveghere, cercetare, instruire, sensibilizare ş.a.

Respectiv, conducându-se de prevederile Legii nr.140-XV din 10 mai 200 privind Inspectoratul de Stat al Muncii şi Legii nr.200 din 16 iulie 2010 privind regimul străinilor în Republica Moldova, altor acte naţionale, precum şi de prevederile actelor internaționale în domeniu la care Republica Moldova este parte, părțile au convenit asupra colaborării reciproce.

Colaborarea se va baza pe consolidarea capacităţilor profesionale, pe realizarea acţiunilor comune de sensibilizare a publicului larg asupra consecinţelor nerespectării legislaţiei, iar scopul principal este respectarea intereselor cetăţenilor străini şi apatrizilor.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților