[ X ]
[ X ]
[ X ]
Cetățenii, despre schimbarea Guvernului
17 Decembrie

Compania de cercetare sociologică [imas] a prezentat, astăzi, datele unui nou sondaj, în cadrul căruia cetățenii au fost întrebați și schimbarea Guvernului Maia Sandu cu Guvernul Ion Chicu, transmite CURENTUL.

Fiind întrebați „schimbarea Guvernului Maia Sandu cu Guvernul Ion Chicu o consideraţi …?”, respondenții au răspuns: un lucru bun – 36%, un lucru rău -35% și NȘ/NR -29%.

Totodată, având în vedere că, de curând, Guvernul condus de Maia Sandu a fost demis în Parlament prin moţiune de cenzură, respondenții au fost întrebați cum consideră această demisie. Astfel, răspunsurile au fost: a fost un act incorect la adresa Maiei Sandu – 41%, a fost un act corect pentru că Maia Sandu nu a mai avut suportul necesar în Parlament – 48% și NȘ/NR – 11%.

La rândul lor, fiind întrebați care din următoarele afirmaţii e mai apropiată de punctul lor de vedere, rezultatele au arătat în felul următor: Maia Sandu a procedat corect și a mers până la capăt, chiar dacă a pierdut guvernarea – 37%, Maia Sandu a greşit asumându-şi răspunderea privind legea Procuraturii pentru că asta a condus la căderea Guvernului – 50% și NȘ/NR – 13%.

De menționat că, sondajul a fost realizat la comanda „Public Media” pe un eșantion de 1090 persoane, în perioada 2-14 decembrie curent.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților