[ X ]
[ X ]
[ X ]
Cercetați penal pentru comercializarea substanțelor psihotrope de tip PVP în proporții deosebit de mari
10 Decembrie

Ofițerii Direcției Combatere a Criminalității Organizate a Inspectoratului Național de Investigații în comun cu procurorii din cadrul Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale au anihilat un grup criminal organizat specializat în punerea în circulație a substanțelor psihotrope de tip PVP în proporții deosebit de mari, transmite CURENTUL.

Pe parcursul lunii octombrie-decembrie a anului 2019, ofițerii de investigație au efectuat un șir de măsuri speciale de investigație în scopul acumulării bazei probatorii.

În rezultatul investigațiilor efectuate, au fost identificați cei trei membri activi ai grupului criminal, doi bărbați în vârstă de 24 și 40 de ani și o tânără de 19 ani, locuitori ai municipiul Chișinău.

La 6 decembrie curent, ofițerii de investigații au reținut în flagrant cei trei suspecți în timpul realizării tranzacției de comercializare a substanțelor psihotrope de tip PVP în proporții deosebit de mari.

Urmare a perchezițiilor efectuate de polițiști la domiciliile suspecților, au fost ridicate și confiscate substanțe psihotrope de tip PVP, pachețele pentru ambalare, precum și aparate artizanale pentru consumul substanțelor stupefiante.

În acest caz a fost inițiată o cauză penală pentru circulația ilegală a drogurilor, etnobotanicelor sau analogilor acestora în scop de înstrăinare, săvârșită de un grup criminal organizat sau de o organizaţie criminală ori în favoarea acestora, în proporţii deosebit de mari, conform art. 2171 alin. (4) lit. b) și d) Cod penal.

În privința celor doi bărbați a fost emis mandat de arest pe un termen de 30 de zile, iar femeia se află în arest la domiciliu.

Dacă vinovăția suspecților v-a fi demonstrată, aceștia riscă o pedeapsă cu închisoarea de la 7 la 15 ani.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților