[ X ]
[ X ]
[ X ]
Cer în continuare majorarea tarifului la transportul pasagerilor în traficul național. „Solicitarea noastră se menține – 92 bani per km”
2 Decembrie

Asociația Patronală a Operatorilor de Transport Auto (APOTA) a transmis o adresare către ministrul Economiei și Infrastructurii, Anatol Usatîi, solicitându-i de a adopta săptămâna curentă decizia privind majorarea tarifului pentru transportul regulat de pasageri în trafic național, transmite CURENTUL.

Potrivit APOTA, până în prezent a avut loc o rundă de negocieri din trei ședințe (inclusiv cu participarea ministrului Usatîi) în rezultatul căreia au fost idetificate mai multe măsuri care ar permite micșorarea costurilor operatorilor de transport, inclusiv excluderea controalelor abuzive, transparentizarea MEI și ANTA, lupta cu transportul ilicit, etc.

„Ca rezultat a fost întocmit un proiect de Memorandum de înțelegere, semnarea căruia ar putea determina operatorii de transport să reducă cerința privind majorarea tarifului de la 92 bani per km la 74 -76 bani per km. Memorandumul încă nu este semnat. Astfel, cerința noastră se menține de a majora tariful la 92 bani per km”, se spune într-un comunicat de presă.

Cristina Parfeni

IMG_2179 IMG_2180

Inapoi la arhiva noutaților