[ X ]
[ X ]
[ X ]
Centrul pentru Securitatea Cibernetică a fost acreditat de comunitatea FIRST
8 Iunie

Centrul pentru Securitatea Cibernetică CERT-GOV-MD, din cadrul Î.S. „Centrul de telecomunicații speciale”, este primul și unicul CERT din Moldova acreditat de comunitatea FIRST (Forumul de reacție la incidente și echipele de securitate), care include peste 420 de echipe CERT/CSIRT din 87 de țări, transmite CURENTUL.

Creat în anul 1990 și conceput pentru a facilita comunicarea între echipele de răspuns la incidentele de securitate cibernetică în vederea promovării unor soluții prompte și eficiente, FIRST are ca obiectiv coordonarea și cooperarea pentru prevenirea incidentelor și stimularea reacțiilor rapide, împreună cu facilitarea transferului de informații/cunoștințe/practici între membri. Fiecare echipă de răspuns la incidente de securitate poate asista comunitatea locală și, respectiv, coordona răspunsul adecvat cu alte echipe pentru a oferi o soluție globală la problemele identificate.

Calitatea de membru FIRST, permite CERT-GOV-MD să-și fortifice capacitățile de răspuns la incidentele de securitate cibernetică, cât și să aplice cele mai bune metodologii și practici de prevenire și combatere a crimelor cibernetice, utilizând cunoștințe, abilități și experiențe obținute în urma colaborării cu membrii comunității internaționale.

34479227_1141565735983494_1478056498918588416_n

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților