[ X ]
[ X ]
[ X ]
Centrul de Telecomunicaţii Speciale – partener strategic al UTM în domeniul securităţii informaţionale
14 Martie

Şeful Direcţiei Tehnologia Informaţiei şi Comunicaţii, Dinu Ţurcanu, a efectuat o vizită de lucru la Î.S. „Centrul de Telecomunicaţii Speciale”, operatorul tehnico-tehnologic ce are o misiune extrem de importantă – de a crea, dezvolta şi administra sistemul de telecomunicaţii al autorităţilor administraţiei publice, transmite CURENTUL.

Acesta reprezintă un sistem modern care permite schimbul securizat de informații între autorități, beneficiind de o calitate înaltă a serviciilor prestate în baza celor mai avansate tehnologii.

În cadrul întâlnirilor s-au purtat discuții constructive atât cu Directorul General – Serghei Popovici, cât și cu Şefa Cert-Gov-MD din cadrul CTS, Natalia Spînu, unde au fost punctate evenimentele cele mai importante desfășurate în parteneriat cu Universitatea Tehnică a Moldovei, cum ar fi conferințe, workshopuri, simpozioane, dar şi planurile de viitor ale UTM, legate de activitatea didactică, de cercetare și promovare a domeniului „Securităţii Cibernetice”, componentă actuală a oricărui sistem informatic şi a oricărei instituţii publice/privată.

Au fost discutate câteva aspecte importante de colaborare ulterioară cu Universitatea Tehnică a Moldovei în domeniul tehnologiei informaţiei şi comunicaţiilor electronice, deoarece factorul uman este generator de securitate și insecuritate cibernetică deopotrivă, şi doar prin instruire de calitate şi ridicarea nivelului de competenţe digitale a cetăţenilor vom spori securizarea sistemelor informatice.

Şeful Direcţiei TIC, a adus mulţumiri în numele Rectorului Universităţii Tehnice a Moldovei, prof.univ.,dr.hab. Viorel Bostan, pentru inaugurarea laboratorului de securitate cibernetică, fondat în cadrul proiectului „Cyber Security Laboratory and Training at the Technical University of Moldova”, susţinut prin intermediul Programului NATO „Ştiinţă pentru pace şi securitate”, cu suportul Ambasadei SUA din RM şi a Centrului de Telecomunicaţii Speciale a Guvernului Republicii Moldova.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților