[ X ]
[ X ]
Centrul de Sănătate Strășeni a fost renovat
29 Ianuarie

Condiţii mai bune de consultare şi tratament au fost create la Centrul de Sănătate Străşeni. După mai mulţi ani de activitate în condiții dificile, acoperişul instituției a fost renovat capital, iar pereţii exteriori au fost izolaţi termic, transmite CURENTUL.

Compania Naţională de Asigurări în Medicină a alocat în acest scop peste 2 milioane 131 de mii de lei din fondul de dezvoltare şi modernizare a prestatorilor publici de servicii medicale, iar Consiliul raional Străşeni – 354 de mii de lei.

Victor Bahnaru, directorul CS Străşeni, susţine că datorită acestui sprijin financiar au fost îmbunătăţite esenţial condiţiile de activitate a personalului medical, dar şi cele de îngrijire a pacienţilor.

Totodată, urmare a lucrărilor efectuate, s-a reuşit diminuarea cheltuielilor pentru întreţinerea clădirii. „Ne bucurăm că avem o clădire eficientă din punct de vedere energetic, uşor de administrat. Astfel, asigurăm condiţii conform standardelor europene, cu impact direct asupra stării de sănătate a populației”, este de părere Victor Bahnaru.

Suprafaţa totală la sol a edificiului constituie 690 de metri pătraţi. Centrul de Sănătate Străşeni deserveşte peste 42 de mii de locuitori înregistraţi în cele 19 oficii ale medicilor de familie aflate în subordinea centrului respectiv, precum şi populaţia raionului, în număr de circa 82 de mii de cetăţeni.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților