[ X ]
[ X ]
[ X ]
Centrul COVID-19 de la Moldexpo va fi lichidat
20 Martie

Guvernul intenționează să lichideze Instituția medico-sanitară publică „Centrul COVID-19 din Chișinău”, care se află la „Moldexpo”, transmite CURENTUL.

Potrivit notei informative, potrivit pct.13 al Dispoziției nr. 10 din 15 martie 2022 a Comisiei pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova, în scopul conjugării eforturilor privind implementarea Planului Operațional ONU pentru Refugiați și prestării serviciilor de asistență refugiaților cu implicarea personalului, prin derogare de la prevederile Hotărârii de Guven nr. 715/2020 cu privire la transmiterea în folosință a unor bunuri imobile, încetează prevederile contractului de comodat Nr.3009-20, din 30.09.2020 încheiat între S.A. „Moldexpo” și IMSP Spitalul Clinic Municipal „Sfinta Treime”, iar conform pct. 14 s-a decis a pune în sarcina Agenției Proprietății Publice în colaborare cu Ministerul Sănătății revizuirea prevederilor Hotărârii de Guvern nr. 715/2020 și Hotărârii Guvernului nr. 315/2020 și înaintarea Guvernului propuneri de modificare sau abrogarea hotărârilor menționate.

Actualmente se atestă o diminuare vădită a cazurilor noi de COVID-19. Mai exact, în săptămâna a zecea a anului 2022 (7-13 martie) incidența a constituit 67 de cazuri la 100 mii populație, în scădere cu peste 32% comparativ cu a noua săptămână.

Media zilnică a persoanelor spitalizate, în perioada 7-13 martie curent, a constituit 514 persoane în toate instituțiile medico-sanitare din țară, cu peste 33% mai puține față de a noua săptămână.

„Respectiv, luând în considerație că la moment situația epidemiologică din țără este una relativ stabilă, iar pe parcursul ultimului val al pandemiei COVID19, spațiile Centrului Internațional de Expoziții „Moldexpo” S.A. au fost utilizate într-o proporție foarte mică și în exclusivitate pentru trierea bolnavilor și transferul acestora către alte instituții medicale, se impune încetarea activității „Centrului COVID-19 Chișinău” dislocat la Centrul Internațional de Expoziții „Moldexpo” și dizolvarea acestuia, cu derularea procedurii de lichidare”, se spune în nota informativă.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților