[ X ]
[ X ]
[ X ]
Cele trei crize în care se află R. Moldova, potrivit unui deputat
4 August

Deputatul fracțiunii Platforma „Demnitate și Adevăr”, Chiril Moțpan, punctează că în R. Moldova sunt mai multe crize, transmite CURENTUL.

Prima criză este cea provocată de COVID-19.

„Guvernarea a gestionat-o în cel mai ineficient mod, adoptând măsuri contradictorii, relaxându-le exact când pandemia lua amploare, demonstrând, prin acțiunile președintelui, că ei nici nu-i pasă de măsurile adoptate. De atitudinea față de medici – ce să mai vorbim… Este una dintre cele mai ipocrite atitudini ale guvernării actuale. Să-i lauzi pe doctori fără să faci nimic pentru a le ușura munca, doar ca cei care se uită la televizor să te aprecieze, este josnic”, scrie pe o rețea de socializare Chiril Moțpan.

Altă criză este cea economică în urma pandemiei.

„Mai mulți agenți economici au devenit incapabili să lucreze așa cum lucrau înainte și, respectiv, să ofere locuri de muncă angajaților. Salariații, inclusiv cei bugetari, nu sunt siguri nici măcar de faptul că vor primi salariu luna viitoare. Cei care și-au pierdut locul de muncă așteaptă deschiderea granițelor ca să poată emigra. Situația din agricultură este dezastruoasă, și ar fi putut fi salvată prin subvenționarea anumitor domenii, dar guvernarea nu se gândește decât la propriul buzunar”, mai scrie Chiril Moțpan.

O altă criză este cea de imagine.

„..atât în fața organismelor internaționale, cât și în fața propriilor cetățeni. Oricât ar încerca să dea vina pe alții,  coaliția de guvernare și-a pierdut orice credibilitate în fața structurilor internaționale și și-o pierde, pe zi ce trece, în fața propriilor cetățeni”, mai scrie Chiril Moțpan.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților