[ X ]
[ X ]
[ X ]
Cele mai tranzitate puncte de trecere, în ultimele 24 ore!
30 August

În rezultatul desfășurării activităților de supraveghere și control la frontiera de stat, prevenire și combatere a migrației ilegale și a infracționalității transfrontaliere, angajații Poliţiei de Frontieră, pe parcursul a 24 de ore, au înregistrat mai multe acțiuni ilegale, informează CURENTUL.

Astfel, patru persoane au încălcat regimul zonei de frontieră și cel al punctelor de trecere; un conducător auto a ignorat regulile de expoatare a vehiculelor; doi cetățeni străini au depășit termenul de ședere pe teritoriul Republicii Moldova; două persoane aflate în conflict cu legea au fost reținute, ca urmare a schimbului de informații cu organele de ocrotire a normelor de drept naționale.

Totodată, doi cetățeni moldoveni au primit refuz de intrare în Federația Rusă, iar unui conațional nu i s-a autorizat intrarea în Uniunea Europeană.

În punctele de trecere fluxul de persoane a constituit 76 601 traversări, dintre care un număr mai mare de treceri – 39 870 a fost înregistrat pe sensul de ieșire din Republica Moldova. La fel, din totalul de traversări persoane 45 307 au fost cel al cetățenilor moldoveni. Traficul unităților de transport a prezentat o valoare de 16 118 traversări.

Cele mai tranzitate puncte de trecere au fost: PTF Leușeni – 12 540 traversări persoane, PTF Aeroportul Internațional Chișinău – 10 672 traversări persoane, PTF Otaci – 7 860 traversări persoane, PTF Tudora – 6 235 traversări persoane, PTF Sculeni – 5 870 traversări persoane, PTF Cahul – 5 480 traversări persoane, PTF Giurgiulești-Galați – 4 965 traversări persoane, PTF Criva – 3 503 traversări persoane, PTF Costești – 3 062 traversări persoane PTF Vulcănești – 2 287 traversări persoane.

De menționat că, la ora actuală toate punctele de trecere activează în regim normal, nefiind semnalate valori ridicate în trafic.

Punctul de trecere comun Palanca își va sista activitatea și în ziua de astăzi, 30 august, în intervalul orelor 08:00 – 15:00. Motivul ar fi asfaltarea drumului de acces dinspre Ucraina. Se recomandă călătorilor, din start, să aleagă pentru traversarea frontierei de stat punctul de trecere Tudora. Se va lucra la capacitate maximă pentru a degaja circulația transfrontalieră și a nu permite formarea rândurilor.

Mihaela Rotari

Inapoi la arhiva noutaților