[ X ]
[ X ]
[ X ]
Cele mai noi informatii privind școlile și grădinițele
4 Mai

Ministrul Educației, Culturii și Cercetării a Republicii Moldova (MECC), Igor Șarov, astăzi – în cadrul unei conferințe de presă, a venit cu unele detalii privind finalizarea anului de studii 2019-2020, transmite CURENTUL.

„Se respectă orarul lecțiilor aprobat de fiecare instituție de învățământ pentru clasele I-XII până la 29 mai, în condiții de carantină – la distanță. Astăzi, voi semna ordinul privind finalizarea anului de studii”, a spus Șarov.

Prin urmare, ministrul s-a referit la unele aspecte din ordin: „Absențele elevilor pe durata învățământului la distanță nu se califică drept motiv de ne-promovare”.

„Anul acesta, MECC vine cu o nouă ofertă în ceea ce priveșteprivește orele opționale, Ministerul actualizează oferta curriculară de opționale la treapta de liceu, prin care se introduc: conducerea autovehiculului, ghid pentru Republica Moldova, profesiile din domeniul IT, voluntar pentru educație”, a mai spus Șarov.

Referitor la tezele semestriale, ministrul a spus că în acest an nu se vor susține.

Ce ține de redeschiderea grădinițelor, Șarov a declarat că se va realiza prin deciziile comune ale mai multor structuri: Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Autoritățile Publice Locale și Agenția Națională Sănătate Publică.

Totodată ministrul a oferit orarul înscrierii elevilor în clasa I:

etapa I: 21 mai-19 iunie;

etapa a II-a va fi extinsă: de la 22 iunie până la 31 iulie.

Cu referire la examenele de bacalaureat: „O decizie definitivă va fi anunțată la 15 mai”, a spus Șarov.

Mihaela Conovali

Inapoi la arhiva noutaților