[ X ]
[ X ]
[ X ]
Cele 8 lucruri pe care le va promova Dodon din funcția de șef al statului
9 Noiembrie

Candidatul la funcția de Președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, a anunțat astăzi, într-o conferință de presă, opt puncte pe care le va implementa, începînd cu ziua de luni – zi cînd va deveni șef al statului. Totodată, el a spus și ce nu va face Maia Sandu, exact pe aceleași opt poziții, informează CURENTUL.

Igor Dodon a declarat că el este pentru statalitatea Republicii Moldova.

„Suntem categoric împotriva celor care își doresc dezbinarea și lichidarea țării noastre. Oponenta mea, Maia Sandu, a declarat deschis și a reconfirmat în unele dezbateri că este pentru unirea RM cu România”, a precizat Dodon, specificînd că acesta este primul punct.

Totodată, al doilea punct este că Igor Dodon este pentru păstrarea neutralității RM. „Pe teritoriul RM nu trebuie să fie trupe străine, noi nu trebuie să fim membri NATO. Maia Sandu și cei care o susțin deschis în campanie deschis sunt pentru Moldova în NATO”.

Igor Dodon este pentru istoria Moldovei și pentru identitate moldovenească. „Maia Sandu a promovat predarea istoriei românilor în școlile din RM și a încurajat mișcările unioniste, inclusiv în sistemul educațional”, a adăugat el.

Socialistul a menționat că este pentru o economică puternică și dreptate socială. „Eu consider că, miliardul trebuie să-l întoarcă hoții de la guvernare, ci – nu cetățenii. Maia Sandu a votat ca miliardul să fie întors de oameni”, a specificat el.

Igor Dodon a afirmat că el este pentru protejarea valorilor creștine și familia tradițională. „Eu sunt un susținător al instituțiilor bisericești, am luptat și lupt împotriva înregistrării minorităților sexuale în RM. Maia Sandu nu respectă valorile noastre tradiționale, a fost susținută de homosexuali, minoritățile sexuale și, probabil, îi va promova fiind în instituțiile de stat”, a punctat socialistul.

Candidatul la Președinție mai spune că este pentru restabilirea relațiilor cu Federația Rusă, păstrînd, în același timp relații, bune cu Uniunea Europeană. „Igor Dodon – președinte înseamnă relații bune și restabilirea pieței de desfacere a mărfurilor noastre, înseamnă reluarea exporturilor de mărfurilor spre FR, înseamnă rezolvarea problemelor emigranților, care nu sunt acasă și muncesc în FR, însă, în același timp, vom păstra relații bune cu UE”, a spus el.

Igor Dodon a mai spus că în ultimii șapte ani a fost în opoziție. „Noi am organizat sute de proteste împotriva guvernării oligarhice și noi vom rămîne în opoziție pînă nu obținem lichidarea acestei guvernări. Maia Sandu a fost membră a Guvernelor acestor guvernări”, a afirmat Dodon.

Igor Dodon a spus, de asemenea, că pledează pentru alegeri anticipate. „Nu vom face nici o coaliție cu partidele controlate de oligarhi, iar Maia Sandu a refuzat să semneze un acord public prin care își ia angajamentul că nu face coaliție cu Vlad Plahotniuc și că ar fi pentru alegeri parlamentare anticipat”, a specificat socialistul.

În final, Igor Dodon a îndemnat cetățenii să analizeze foarte bine aceste opt puncte și să vadă care este poziția unui candidat și altui.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților