[ X ]
[ X ]
[ X ]
CEC: La vot sunt așteptați 43 de mii de tineri care vor vota pentru prima dată
1 Noiembrie

În contextul alegerilor prezidențiale de astăzi au fost deschise în total 2 143 de secții de vot, 2004 secții pe teritoriul țării, 42 secții pentru cetățenii din stânga Nistrului și 139 secții în afara țării. Despre aceasta comunică Comisia Electorală Centrală(CEC) în cadrul unui briefing, transmite CURENTUL.

„Alegerile sunt o provocare pentru întreaga societate, situația pandemică a dictat reguli noi de organizare a proceselor electorale. Autoritățile și-au concentrat atenția pentru a organiza și desfășura procesul electoral în maximă siguranță, transparență și corectitudine”, a spus Președintele CEC, Dorin Cimil.

La ora 07:00 și-au început activitatea toate secțiile de votare din țară. În cele 42 secții de vot pentru regiunea transnistreană nu s-au înregistrat incidente.

La ora 08:00, în străinătate a demarat procesul electoral în Japonia, unde a votat primul alegător, în China, Azerbaidjan, Emiratele Arabe Unite, Qatar, Israel, Federația Rusă, România, Turcia, Bulgaria, Grecia, Cipru, Ucraina, Belarus, Estonia, Letonia, Lituania.

Pe site-ul MAEIE sunt actualizate datele privind deschiderea și activitatea celor 139 secții de votare de peste hotare, iar cetățenii sunt îndemnați să consulte site-ul în eventualele schimbări.

În total, au fost tipărite 3 mln. 490 mii buletine de vot, iar 556 mii buletine au fost distribuite secțiilor de vot din afara țării.

După închiderea secțiilor de vot vor putea fi vizualizate rezultatele preliminare.

De asemenea, până la ora 15:00, cei care nu pot vota din motive de sănătate sau alte motive, pot solicita urna de vot mobilă la domiciliu.

Cetățenii pot vota cu buletinul de identitate valabil, provizoriu sau livretul militar. Cei de peste hotare pot vota cu pașaportul valabil, cel expirat sau livretul de marinar.

La vot sunt așteptați 43 mii tineri care vor vota pentru prima dată.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților