[ X ]
[ X ]
[ X ]
CEC la întâlnire cu reprezentanții misiunilor diplomatice și organizațiilor internaționale în Chișinău. Au discutat despre pregătirea de alegeri
4 Octombrie

Președintele Comisiei Electorale Centrale (CEC), Dorin Cimil, și Vicepreședintele Comisiei, Vladimir Șarban, au avut o întrevedere cu reprezentanții misiunilor diplomatice și organizațiilor internaționale acreditate la Chișinău, transmite CURENTUL.

Pe parcursul evenimentului au fost abordate subiecte ce țin de nivelul de pregătire a autorității electorale pentru alegerile din 20 octombrie curent și prioritățile de activitate ale CEC pe termen scurt și mediu.

„Un interes deosebit, din partea participanților, a suscitat subiectul finanțării campaniei electorale și a partidelor politice, înregistrarea candidaților la alegeri prin prisma respectării echilibrului de gen în listele de candidați la funcțiile de consilieri, asigurarea accesibilității procesului electoral pentru persoanele cu dizabilități etc. Președintele CEC a mulțumit partenerilor de dezvoltare pentru interesul manifestat față de organizarea și desfășurarea alegerilor în Republica Moldova, precum și deschiderea acestora, prin oferirea suportului necesar la dezvoltarea proceselor democratice de la noi din țară. În activitățile sale, CEC continuă să respecte principiile și valorile democratice europene și va depune eforturile necesare pentru a îmbunătăți calitatea procesului electoral ținând cont de aceste principii și valori. Comisia are suficiente capacități, inclusiv o echipă profesionistă, pentru a face față posibilelor provocări și pentru desfășurarea unor alegeri libere și corecte, bazate exclusiv pe normele legale existente”, se spune în comunicat.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților