[ X ]
[ X ]
[ X ]
CEC a stabilit data ședințelor de constituire a șapte consilii raionale
24 Noiembrie

În cadrul ședinței de astăzi, Comisia Electorală Centrală a aprobat data și ora pentru convocarea în prima ședință a consilierilor din cadrul unor consilii raionale.

Astfel, pe data de 27 noiembrie 2023, începând cu ora 10:00, se vor convoca în ședință consilierii consiliului raional Cantemir. Consilierii consiliilor raionale Ialoveni și Dubăsari se vor convoca în prima ședință pe data de 28 noiembrie 2023, începând cu ora 10:00 și, respectiv, ora 14:00.

Pe 29 noiembrie 2023, începând cu ora 10:00, se vor convoca în prima ședință consilierii consiliului raional Glodeni.

Pentru data de 30 noiembrie 2023, începând cu ora 10:00, în ședință se vor convoca consilierii consiliilor raionale Anenii Noi și Basarabeasca, iar începând cu ora 11:00 consilierii consiliului raional Rezina.

Punctăm că potrivit prevederilor cadrului legal, ședința consiliului este deliberativă dacă la ea participă cel puțin două treimi din numărul consilierilor aleși. La ședința de constituire se dezbat doar subiecte referitoare la  aducerea la cunoștință, de către reprezentantul organului electoral a hotărârii privind atribuirea mandatelor de consilier, inițierea constituirii fracțiunilor, a alianțelor, a blocurilor, inițierea constituirii comisiilor consultative de specialitate.

Lucrările ședinței de constituire sunt conduse de cel mai în vârstă consilier dintre cei prezenți la ședință, asistat de unul sau 2 dintre cei mai tineri consilieri dintre cei prezenți.

Inapoi la arhiva noutaților