CEC a luat act de rapoartele privind finanțarea campaniei electorale a alegerilor locale noi din 29 mai 2022, pentru perioada 30 aprilie – 6 mai curent, transmite CURENTUL.
Comisia Electorală Centrală, în cadrul ședinței de azi, a luat act de rapoartele privind finanțarea campaniei electorale a alegerilor locale noi din 29 mai 2022, pentru perioada 30 aprilie – 6 mai curent, prezentate de concurenții electorali: Partidul Politic „Șor” și Partidul Politic „Partidul Acțiune și Solidaritate”, precum și datele cu valorile zero reflectate în raportul Partidului Democrat din Moldova.
Totodată, concurenții electorali Partidul Liberal, Blocul electoral al Comuniștilor și Socialiștilor, Partidul Politic Partidul Nostru și Partidul Politic „Puterea Oamenilor” au informat CEC că nu au deschis contul bancar cu mențiunea „Fond electoral” și nu au desfășurat activități de campanie ce implică cheltuieli financiare.
În același context, CEC a luat act de demersul Partidului Politic „Șor” cu privire la nedeschiderea contului bancar cu mențiunea „Fond electoral” și a sesizat Comisia parlamentară economie, buget și finanțe și Banca Națională a Moldovei în vederea soluționării situațiilor de blocaj legate de refuzul instituțiilor bancare de a deschide conturile bancare ”Fond electoral”.
Rapoartele sunt plasate pe pagina web a Comisiei Electorale Centrale, la rubrica „Alegeri și referendumuri”, „Alegeri locale noi din 29.05.2022”, „Susținerea financiară”.
Amintim că, pe 29 mai curent, vor avea loc alegeri locale noi în: comuna Ghetlova, raionul Orhei; comuna Horodiște, raionul Rezina; satul Zastânca, raionul Soroca; satul Moara de Piatră, raionul Drochia; satul Tătărești, raionul Strășeni; satul Glinjeni, raionul Fălești; satul Zăicani, raionul Râșcani și satul Hagimus, raionul Căușeni, comuna Lozova, raionul Strășeni și comuna Bobeica, raionul Hâncești.