[ X ]
[ X ]
[ X ]
CEC a făcut totalurile procesului de organizare a alegerilor prezidențiale
31 Octombrie

În cadrul unui briefing de totalizare a acțiunilor întreprinse de Comisia Electorală Centrală (CEC) în procesul de organizare a alegerilor prezidențiale din 1 noiembrie 2020, Dorin Cimil, Președintele CEC, Maxim Lebedinschi, Secretarul CEC și membrul CEC, Vadim Filipov au punctat provocările și noile cerințe logistice legate de situația pandemică, transmite CURENTUL. 

Observatori internaționali acreditați au participat la briefing, fiind informați despre: termenii legali de constituire a organelor electorale, secțiile de votare în străinătate, înregistrarea candidaților, rolul Registrului de Stat al Alegătorilor în procesul de generare a listelor electorale.

Totodată, Președintele CEC, Dr. Dorin Cimil, a subliniat că pentru buna desfășurare a scrutinului prezidențial au fost depuse eforturi maxime ca pe lângă actele normative implementate să gestioneze situația de criză în sănătate publică să fie achiziționate și echipamente de protecție în scopul protejării tuturor participanților la procesul electoral.

Alte aspecte importante au ținut nemijlocit de reflectarea campaniei electorale în mass-media, plafonul general al mijloacelor financiare, care au putut fi transferate pe contul „Fond electoral”, creditul fără dobândă acordat concurenților electorali concurenților electorali la alegerile prezidențiale și procedura de acreditare a observatorilor naționali și internaționali.

Cristina Pendea 

Inapoi la arhiva noutaților