[ X ]
[ X ]
[ X ]
CEC a discutat cu noua componență CEC din UTA Găgăuzia
26 Februarie

Membrii Comisiei Electorale Centrale (CEC) au avut o primă întrevedere cu noua componență a Comisiei Electorale Centrale a UTA Găgăuzia (CEC UTAG), transmite CURENTUL.

Președintele Comisiei, Dorin Cimil i-a felicitat pe noii membri ai CEC UTAG și a menționat că o bună organizare a alegerilor depinde de administrarea eficientă și corectă a tuturor proceselor, dar și de gradul înalt al încrederii în instituția electorală, fapt pentru care este nevoie de multă muncă, profesionalism și dedicație.

Părțile au discutat despre activitatea organelor electorale, colaborarea interinstituțională în perioada electorală și postelectorală, dar și în cadrul alegerilor pentru Adunarea Populară a UTA Găgăuzia, stabilite de către autoritățile din regiune pentru data de 16 mai curent. Printre subiectele discutate, s-au regăsit funcționalitatea sistemelor informaționale ale CEC, în special Registrul de Stat al Alegătorilor, și gestionarea listelor electorale, perfecționarea legislației electorale, dar și instruirea funcționarilor electorali.

Membrii CEC și-au manifestat deschiderea și sprijinul pentru realizarea schimbului de informații și bune practici în vederea dezvoltării proceselor electorale din UTA Găgăuzia și uniformizarea acestora la standardele naționale și internaționale.

Oficialii au fost de acord asupra continuării comunicării și colaborării interinstituționale, fapt ce va facilita dezvoltarea strategică a ambelor instituții electorale.

Cristina Pendea

155142035_3819822894743066_1991460802650941083_o

Inapoi la arhiva noutaților