[ X ]
[ X ]
[ X ]
CEC a acreditat noi observatori la alegerile din 20 octombrie
24 Septembrie

Comisia Electorală Centrală (CEC) a confirmat astăzi, în ședință, mai multe persoane responsabile de finanţe, dar și a acreditat observatori și experți în vederea monitorizării alegerilor din 20 octombrie 2019, transmite CURENTUL.

CEC l-a confirmat pe Igor Serotila în calitate de reprezentant cu drept de vot consultativ în CEC din partea Mișcării Social-Politică „Forța Nouă” pentru perioada campaniei electorale a alegerilor locale generale din data de 20 octombrie 2019.

A fost modificată hotărârea CEC cu privire la confirmarea persoanei responsabile de finanţe (trezorierul) din partea Partidului Liberal Democrat din Moldova, pentru perioada campaniei electorale a alegerilor din data de 20 octombrie 2019. Astfel, noul trezorier este Pavel Bejenuță.

CEC a confirmat mai multe persoane responsabile de finanţe (trezorierul) pentru perioada campaniei electorale din data de 20 octombrie 2019: Partidul Unității Naționale – Nicoleta Cocoță, Partidul Național Liberal – Maria Gonța-Lopaci, Partidul Verde Ecologist – Ludmila Albu, și Mișcarea social-politice „Forța Nouă” – Mihai Stanciu.

Tot în ședința de astăzi, CEC a acreditat 406 observatori naționali din partea Asociației obștești „Promo-LEX”, 2 experți electorali internaționali din partea CEC a Republicii Lituania, 2 experți electorali internaționali din partea Comisiei Electorale Naționale a Republicii Estonia, un observator internațional din partea Ambasadei Ungariei în RM, 2 experți electorali internaționali din partea Comisiei Electorale de Sat a Republicii Croația, 10 observatori naționali din partea Asociației obștești Fundația Est-Europeană din Moldova în vederea monitorizării alegerilor din 20 octombrie 2019.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților