[ X ]
[ X ]
[ X ]
CEC a acreditat mai mulți observatori pentru alegerile parlamentare anticipate
14 Iunie

Comisia Electorală Centrală a acreditat, în cadrul ședinței de astăzi, 214 observatori pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie curent, transmite CURENTUL.

Aceștia reprezintă Asociația obștească „Promo-LEX”, Ambasada Federației Ruse în Republica Moldova, Comisia Electorală Centrală a Georgiei, Consiliul Electoral Suprem al Republicii Turcia și Rețeaua Europeană a Organizațiilor de Monitorizare a Alegerilor (ENEMO).

Până în prezent, pentru observarea alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie curent, CEC a acreditat 1043 observatori, dintre care 890 observatori naționali și 153 observatori internaționali.

În conformitate cu prevederile cadrului legal, CEC acreditează în calitate de observatori naționali reprezentanți ai asociațiilor obștești calificat din Republica Moldova sau reprezentanți ai concurenților electorali și observatori internaționali – reprezentanți ai organizațiilor internaționale, ai guvernelor statelor străine și ai organizațiilor nonguvernamentale din străinătate, precum și experți internaționali în domeniul electoral.

Termenul limită de depunere a cererilor privind acreditarea în calitate de observator este de 7 zile până la ziua alegerilor, adică 3 iulie 2021.

Inapoi la arhiva noutaților