[ X ]
[ X ]
Ce vor mânca de Paște deținuții din R. Moldova
25 Aprilie

Persoanele private de libertate vor avea parte, în ziua de Paşti, de un meniu deosebit de cel zilnic îmbunătățit cu bucatele tradiționale: ouă roșii și pască, transmite CURENTUL.

Contactat de reporterul nostru, purtătorul de cuvânt al Administrației Naționale a Penitenciarelor, Oleg Pantea a declarat că în această săptămână vor fi vopsite ouă și se vor coace păscuțe.

„A devenit deja o tradiție ca în fiecare an în cadrul penitenciarelor din țară să fie organizate activități moral-religioase pentru a aduce spiritul sărbătorii în rândurile celor ce se află în detenție. Pe parcursul săptămânii curente în penitenciarele din țară se vor coace păscuțe, se vor vopsi ouă și se vor pregăti bucatele necesare pentru îndeplinirea meniului de sărbătoare”, a spus Oleg Pantea.

De asemenea, în noaptea Învierii, preoții capelani, care sunt întăriți după penitenciare, vor oficia Slujba Sfântă unde vor fi sfințite ouăle roșii și pasca, care apoi vor fi servite deținuților.

Menționăm că, potrivit datelor statistice a dinamicii deținuților în penitenciare, numărul acestora este de circa 7 mii.

Mihaela Grosu

Inapoi la arhiva noutaților