[ X ]
[ X ]
[ X ]
Ce vor face unioniștii dacă unionismul va fi interzis? Răspunsul liderului „Democrația Acasă”, Vasile Costiuc
12 Februarie

Liderul Partidului „Democrația Acasă”, Vasile Costiuc, nu exclude faptul că, dacă socialiștii vor veni la guvernare, unionismul va fi interzis prin lege, transmite CURENTUL.

În cadrul unui interviu pentru Radio Europa Liberă, Vasile Costiuc a menționat că în spatele reprezentanților PSRM, cât și Președinției, sunt grupuri de interese din Federația Rusă.

„Doar că președintele nostru pe care nu-l vrem recunoscut a venit prin ușa din spate, prin greșelile politicienilor de la Chișinău, prin greșelile opoziției și ajungem la fraza celebră a lui Eminescu: „Greșelile politicienilor sunt crime”. Noi nu am avut nevoie în 2015 de strânsul semnăturilor pentru funcția de președinte și atunci, vreau să vă amintesc, că actuala opoziție tot a strâns semnături și pentru reducerea numărului de deputați, care din nou e o măsură foarte populistă, iar ceea ce vorbește președintele referitor la eliminarea unioniștilor s-ar putea să fie și pus în realizare, pentru că au în spate grupuri de interese, grupuri de presiune politică din Federația Rusă și înțeleg foarte bine că mesajul unionist de la an la an prinde teren și chiar cele mai pesimiste sondaje arată că deja nu mai suntem 10-15 la sută, dar suntem în jur de 25-30”, a spus Vasile Costiuc.

Liderul „Democrația Acasă” menționează că acest lucru nu-l vor reuși.

„Cei care înțeleg nici nu sunt fanii reunirii, mulți sunt ruși, vorbitori de limba rusă, care au activități economice, care sunt conștienți că piața de desfacere și activitățile economice pot să se dezvolte numai într-o Românie reunită. Și atunci acesta este un pericol iminent de a ieși de sub influența Federației Ruse și s-ar putea să fie o ultimă carte acest Dodon cu grupul pe care îl reprezintă pentru sporirea prezenței și prestației Rusiei aici, la Chișinău, și Dodon să declare că îl va elimina, dar nu cred că va reuși și nici nu-i vom permite lucrul acesta, luxul acesta măcar să se gândească. Noi vom fi prezenți în Parlament și atunci vom vedea cum va reuși să elimine sau să scoată în afara legii o fracțiune parlamentară sau un grup parlamentar”, a adăugat Vasile Costiuc.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților