[ X ]
[ X ]
[ X ]
Ce va face PL dacă va fi înlăturat de la guvernare? Răspunsul lui Mihai Ghimpu!
6 Octombrie

Liderul Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, candidat la funcția de Președinte al R. Moldova, știe exact cu ce se va ocupa formațiunea sa, în cazul în care ar fi înlăturați de la putere, informează Curentul cu referire la interviul acordat pentru Europa Liberă.

„Cum am luptat, aşa vom lupta. Pentru noi nu există doar luptă când eşti la putere. Dacă ei consideră că va fi mai bine cu alţii, e treaba lor, dar nici aşa, cum cred că noi, PL, trebuie să ne mulţumim doar că am adus stabilitate, curs european, am reîntors încrederea oficialilor europeni, a Fondului Monetar, care luna aceasta trebuie să semneze acordul şi aceasta înseamnă linie verde pentru toţi cei care ne susţin financiar şi politic, investiţii ş.a.m.d. Şi, în primul rând, pentru România, care ne-a salvat de data aceasta cu acordul de 160 de milioane”, spune liberalul.

Întrebat de ce Moldova mai are nevoie de Guvern, dacă Parlamentul îşi tot asumă responsabilităţi, Ghimpu a spus că: „Republica Moldova are nevoie de Parlament până facem unirea, aceasta e clar, şi de guvern. Şi doi, Constituţia permite, şi nu doar guvernului nostru, dar şi guvernelor altor state în unele momente să-şi asume responsabilitatea”.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților