[ X ]
[ X ]
[ X ]
Ce va aduce 2017 pieței audiovizualului din R. Moldova? Răspunsul vicepreședintelui CCA!
11 Ianuarie

Anul 2017 se dorește a fi unul promițător, în care să fie adoptat un nou Cod al Audiovizualului. Despre aceasta ne-a vorbit Nicolae Damaschin, vicepreședintele Consiliului Coordonator al Audiovizualului.

„Noul Cod prevede promovarea producţiei audiovizuale autohtone și creșterea calității acestuia, asigurarea accesului cetăţenilor la sursele de informare prin intermediul serviciilor de programe oferite de radiodifuzorii locali, regionali şi naţionali, asigurarea protecţiei copiilor şi respectării demnităţii umane, asigurarea exprimării pluraliste a curentelor de opinie şi de idei, a pluralismului social-politic şi a diversităţii lingvistice, culturale şi sociale, stimularea difuzării operelor europene pe piaţa audiovizuală din Republica Moldova, asigurarea şi ameliorarea condiţiilor de acces a persoanelor cu dizabilităţi la serviciile de programe, promovare a egalităţii de şanse între femei şi bărbaţi ș.a”, a precizat Damaschin.

În opinia sa, în 2017 majoritatea populației va avea acces mult mai mare la televiziunea digitală terestră. „În care sunt retransmise posturi într-o calitate mult mai înaltă a imaginii și sunetului, în plus, televiziunea digital terestră oferă posibilitatea de a recepționa și canale în formatul HD, acces la un ghid electronic de programe, aplicații alternative și în regim liber, fără abonament”, a mai adăugat vice-președintele CCA.

Anastasia Borta

Inapoi la arhiva noutaților