[ X ]
[ X ]
[ X ]
Ce spune Platforma DA despre proiectul pentru angajarea răspunderii de către Guvern în fața Parlamentului
2 Aprilie

Fracțiunea „Blocul ACUM Platforma DA” califică proiectul pentru angajarea răspunderii de către Guvern în fața Parlamentului privind adoptarea unor măsuri de susținere a cetățenilor și a activității de întreprinzător în perioada stării de urgență drept un „vinegret”, informează CURENTUL.

„Este deranjabil pentru noi, este un lucru grav că procedural se face această angajare de răspundere, deoarece nimic nu s-a recomandat ca Guvernul să vină cu angajarea de răspundere. Parlamentul este plenipotențiar, se află în sesiunea ordinară, sunt deputații, lucrează, primim salarii, am fost aleși. Însă, cineva a decis ca Parlamentul să fie izolat de la acest proces. Cu părere de rău, majoritatea parlamentară a acceptat asemenea lucruri. Procedura care urmează, din punctul nostru de vedere, în republică parlamentară nu este binevenită, nu trebuie să fie admisă angajarea de răspundere”, a spus deputatul Alexandru Slusari, în cadrul unui briefing de presă.

Fiind întrebat dacă vor înainta moțiune de cenzură Guvernului, având în vedere această asumare de răspundere, Alexandru Slusari a menționat că guvernarea, în situația creată, a profitat.

„Guvernarea foarte bine cunoaște că în această situație pandemică, de criză economică, ar fi vârful iresponsabilității din partea opoziției să vină cu o moțiune de cenzură și să înceapă niște reglări de conturi în Parlament. Ei știu că noi suntem mai responsabili decât ei”, a mai spus Slusari.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților