[ X ]
[ X ]
[ X ]
Ce spune Pavel Filip despre cele 12 mln. de lei cash primite de la Vlad Plahotniuc
30 August

Liderul Partidului Democrat din Moldova (PDM), Pavel Filip, spune că s-a întâlnit și a discutat cu fostul lider PDM, Vlad Plahotniuc, până la Congresul partidului, transmite CURENTUL.

În cadrul unui interviu pentru Radio Europa Liberă, Pavel Filip a spus că se propunea o altă candidatură la șefia partidului.

„Deci cu Vladimir Plahotniuc m-am întâlnit și am avut un dialog până la congresul partidului, atunci când am fost ales în fruntea partidului. Vreau să vă spun că dl Plahotniuc nu era fericit de această decizie, încerca să înainteze o candidatură, dar care nu avea susținerea colegilor; candidatura care se propunea era a dlui Vlad Cebotari. Și este adevărat, am mers, m-am întâlnit cu el, pentru că trebuia să lămuresc niște lucruri până la urmă. Era una când eram în funcția de prim-ministru, o emanație, în principiu, a Partidului Democrat și mă subordonam, într-un mod oarecare, și deciziilor de partid și este alta când îți asumi toată responsabilitatea pentru partid. Am vrut să mă asigur că eu nu voi avea influențe și acest lucru mi s-a promis, în principiu, că d-lui nu mai este interesat de politică, în general de partid, lucru care apoi s-a adeverit că nu este chiar tocmai așa”, a menționat Pavel Filip.

Democratul mai spune despre primirea celor 12 mln. lei, despre care a menționat anterior deputatul Eugeniu Nichiforciuc, sunt minciuni.

„Dl Nichiforciuc este un om construit pe minciună sau, într-un mod oarecare, dacă vedeți, acest om vorbește numai despre bani întotdeauna. Și la acea ședință a fracțiunii a vorbit despre bani, și ulterior vorbește despre bani, pentru că așa a fost deprins, cu banii. El era acel care se ducea prin raioane cu multă lume și eu cred că el, într-un mod oarecare, era adevăratul om care ducea renumita „borsetkă”. Și a vrut să continue așa, pentru că acești oameni vedeau partidul ca un instrument pentru a-și rezolva interesele personale. Eu am zis că partidul va deveni o formațiune politică autentică și acest lucru se întâmplă acum cu Partidul Democrat. Haideți să ne aducem aminte ultima ședință a parlamentului, că atunci a fost foarte multă supărare din partea acestor doi deputați, când am spus categoric că nu vom vota acel amendament la politica bugetar-fiscală, în primul rând, nu avea nicio legătură cu proiectul cu care s-a venit în parlament. Nu l-am votat, pentru că imediat am înțeles despre ce este acest amendament”, a mai spus Pavel Filip.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților