[ X ]
[ X ]
[ X ]
Ce spune noua ministră a Sănătății despre reforma spitalicească
18 Iunie

Ministra Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Ala Nemerenco, va avea inclusă în agendă și reforma spitalicească. Despre aceasta ea a comunicat în cadrul unui interviu pentru Radio Europa Liberă, transmite CURENTUL.

Ala Nemerenco spune că se va încerca ca acest lucru să nu fie „dureros” pentru nici un raion și că nu se va închide nici un spital.

„Voi încerca să evit reforma spitalicească, fiindcă foarte multe ministere au purtat-o, au făcut studii de fezabilitate, aș folosi chiar un cuvânt mai urât – au „murat-o” – și ea s-a pierdut; că avem nevoie de 9 spitale, că avem nevoie de 30 de spitale, fiecare minister venea cu ideile sale. Deci vom încerca să regionalizăm, să concentrăm și să facem lucrul acesta ca să nu fie dureros absolut deloc pentru nici un raion. Toată lumea să știe că nu vom închide nici un spital, să nu le fie frică. Eu cred că vom găsi resurse și vom disloca acele servicii de care au nevoie pacienții ca să nu mai decedeze, deoarece doar în Chișinău se oferă un anumit număr de servicii care, de fapt, salvează viața pacientului, cum sunt ictusul sau infarctele pe care le au pacienții și vom încerca să aducem aceste servicii cât mai aproape de pacienți, fiindcă acolo contează timpul”, a spus Ala Nemerenco.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților