[ X ]
[ X ]
[ X ]
Ce spune Ministrul de Externe, Andrei Galbur, despre Documentul ce prevede colaborarea R. Moldova cu Uniunea Euroasiatică
23 Februarie

Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Andrei Galbur, susține că nu cunoaște careva detalii referitor la Memorandumul de colaborare între R. Moldova și Uniunea Euroasitică, pe care Președintele Igor Dodon a anunțat că-l va semna la începutul lunii aprilie, transmite CURENTUL.

Într-un interviu pentru Europa Liberă, Galbur a spus că, încă nu ştie ce fel de formă va avea acest document, ce fel de act juridic va fi acesta.

„Noi nu l-am primit nici pentru avizare, nici pentru consultare. Adică, noi încă în esenţă nu cunoaştem despre ce fel de cooperare este vorba. Şi de la aceasta trebuie să pornească deja şi restul analizelor. Preşedintele Dodon vorbeşte despre atribuţiile constituţionale de a iniţia acorduri internaţionale, a semna aceste acorduri, tratate etc. Trebuie să conştientizăm că trebuie să vedem ce fel de Acord este acesta, necesită avizarea Guvernului, necesită ratificarea în Parlament sau nu. Pentru că aici deja intrăm în altă zonă procedurală, în altă zonă juridică. Dacă este vorba despre un simplu Memorandum de intenţie, fără efecte juridice şi fără atingerea altor documente semnate, trebuie să vedem. Este greu de dat o apreciere, până nu înţelegem, nu cunoaştem ce fel de document vrea să semneze preşedintele Dodon cu uniunea respectivă”, a precizat demnitarul.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților