[ X ]
[ X ]
[ X ]
Ce spune Guvernul Sandu despre intenția companiei spaniole CYMI de a investi 1,5 miliarde lei în construcția gazoductului Ungheni-Chișinău
3 Octombrie

Potrivit informațiilor apărute în presă săptămâna trecută, într-o scrisoare oficială adresată Premierului Republicii Moldova, Maia Sandu, directorul companiei CONTROL Y MONTAJES INDUSTRIALES CYMI SA înregistrată în Spania, Madrid,  o companie cu experiență vastă în construcția civilă, mecanică și electrică a conductelor de petrol și gaze, se declară pregătit să viziteze Moldova pentru a discuta construirea conductei Ungheni –Chișinău, transmite CURENTUL.

Solicitat de reporterul nostru, consultantul Direcției comunicare și protocol a Guvernului Republicii Moldova ne-a spus: „Privind scrisoare oficială din partea companiei spaniole „CYMI” adresată Premierului Maia Sandu, în care se spune că sunt gata să investească 1,5 miliarde de lei pentru construcția gazoductului Ungheni – Chișinău, menționăm că am recepționat demersul companiei „CYMI”. Vom analiza oferta și vom răspunde agentului economic la această scrisoare”.

Potrivit directorului CYMI, M. Rodriguez compania a participat la toate ofertele lansate de Vestmoldtransgaz SRL, care este   filiala companiei Transgaz SA  din România pentru construirea conductei Ungheni-Chișinău începând cu 28 septembrie 2018, dar poziția acesteia a fost pusă la îndoială de Vestmoldtransgaz SRL și Transgaz România.  M.Rodriguez susține că compania pe care o conduce își reiterează disponibilitatea și promptitudinea de a prelua întregul proiect și de a construi conducta Ungheni-Chișinău cu resurse umane și tehnice proprii într-un timp cât mai scurt, fiind pregătit să viziteze Moldova pentru a arăta capacitatea CYMI SA de a participa și implementa proiecte infrastructurale în sectoarele energiei sau transporturilor.

CYMI a construit mai mult de 7 mii km de conducte de gaze de presiune înaltă. Compania face parte din grupul spaniol ACS cu rulaj mai mare de 40 miliarde euro.

Mihaela Grosu

Inapoi la arhiva noutaților