[ X ]
[ X ]
[ X ]
Ce spune Andrei Năstase despre inițiativa de a lipsi partidele politice de finanțare
30 Martie

Liderul Platformei „Demnitate și Adevăr”, Andrei Năstase, afirmă că tentativa de a lipsi partidele politice de finanțare este parte a scenariului de anihilare a opoziției politice, transmite CURENTUL.

Andrei Năstase spune, în cadrul unui interviu pentru CURENTUL că banii pentru finanțarea partidului său nu sunt utilizați pentru vacanţe de lux sau alte şmecherii.

„Aceşti bani acoperă doar strictul necesar pentru a funcţiona în nişte condiţii minime: sediu, salarii unor angajaţi, deci câteva locuri de muncă, birotică etc. Iar în lipsa unor anchete corecte privind finanțarea PSRM, PD, ȘOR și altele, anularea acestor prevederi legale nu este altceva decât un atentat direct la sistemele pluripartidist și democratic ale țării. Socialiștii și cei de teapa lor practic nu au nevoie de subvenții de la stat, pentru că cheltuielile lor sunt de sute de ori mai mari! Banii lor provin din off-shore-uri, din Bahamas, de la structuri și servicii de securitate străine, din spălări masive de bani”, spune Andrei Năstase.

De asemenea, Andrei Năstase spune că aceste partide au finanțări ilegale.

„De aceea fac acum bravadă şi ies în față cu măsuri populiste. Să nu uităm, că retorica socialiştilor la televizor e una, iar pe la spate, în vara aceasta, tot ei au activat printr-un vicleşug retroactivitatea legii si primesc acum bani considerabili pentru alegerile din 2016, cele prezidențiale. Poate ar fi mai onest să renunțe la acești bani în totalitate, dacă tot fac valuri în lighean! Şi apoi, dacă tot sunt multimilionari și miliardari, de ce cei de la PD şi PSRM nu fac donatii PERSONALE, fără a pretinde că trebuie să le facă toţi politicienii simultan? Unde sunt numiţii Andronachi, Diacov, Filip, Ivanov si altii? Unde e Dodon cu baronii săi milionari? Sau pur şi simplu criza pandemică nu intră în zona intereselor personale ca o campanie electorală, când banii se dau în plicuri, iar generozitatea ajunge la daruri excentrice gen butelii de gaz oferite gratuit? Și apoi nu faci caritate cu banii veniți de la stat, zgomotos și de dragul PR-ului politic și electoral. Faci cu banii proprii, cu discreție. Asta fac fruntașii și membrii Platformei Demnitate și Adevăr, acumulează fonduri personale, private, achiziționează, produse, material sanitar și medical și îl distribuie în teritoriu către cei care au stringentă nevoie de el”, a mai spus Andrei Năstase.

Interviul integral îl puteți citi aici.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților