[ X ]
[ X ]
[ X ]
Ce spun cetățenii despre inițiativa lui Dodon de modificare a Constituției? Iată rezultatele unui sondaj!
3 Martie

În ce privește ultima inițiativă a lui Igor Dodon, cea de modificare a Constituției, ca să aibă mai multe posibilități de a dizolva Parlamentul, părerile oamenilor sunt împărțite. Aceasta este concluzia la care a ajuns Compania de cercetare socio-politică „Intellect-Group”, în urma efectuării primului sondaj realizat în anul 2017, care reprezintă unele tendințe ale societății după alegerile prezidențiale din 2016, informează CURENTUL.

Potrivit sondajului prezentat astăzi, 36,5% consideră că prin această inițiativă Igor Dodon vrea să dea jos o putere coruptă, în timp ce o treime sunt de părere că Președintele vrea să obțină astfel întreaga putere în stat.

Totodată, 21% cred că Rusia va controla în acest fel Republica Moldova.

De menționat că, cercetările pe teren au fost realizate înainte de anunțul oficial al lui Igor Dodon privind intenția de modificare a Constituției.

Precizare: La realizarea sondajului a fost aplicată metoda anchetei pe bază de chestionar. Chestionarul  a fost administrat de operatori de teren. În cadrul cercetării s-a respectat principiul confidențialității privind protecția persoanelor incluse în eșantion. La sondaj au participat peste 1.300 de respondenți din 35 de regiuni geografice. Interviurile au fost realizate la domiciliu, în perioada 10-20 februarie. Eșantionul este reprezentativ pentru populația adultă a Republicii Moldova, cu o eroare maximală de +/- 2,7%.

Cristina Gurez

Inapoi la arhiva noutaților