[ X ]
[ X ]
[ X ]
Ce spectacole putem vedea în acest weekend la teatru? Iată ce propun teatrele din Capitală
2 Iulie

În acest weekend, teatrele din Chișinău au pregătit oferte speciale pentru iubitorii de spectacole. De la comedii până la istorii dramatice – toate vor fi prezentate în scenă, oferind spectatorilor posibilitatea de a retrăi emoțiile personajelor împreună cu actorii, transmite CURENTUL.

„JUBILEUL”

Pe data de 3 și 4 iulie, Teatrul „Alexei Mateevici” va prezenta un nou spectacol, în regia lui Slava Sambriş.

„JUBILEUL” de A. P. Cehov este un vodevil al grandomaniei prezentat în adevărata lui lumină ca pe un revers al sărăciei spirituale, care scoate în prim plan fricile și punctele slabe ale omului mărunt.

Prețul unui bilet este de 200 lei, iar pentru elevi și studenți de 100 lei.

„Frumoasa călătorie a urșilor panda”

Teatrul „Geneza Art” , pe 3 iulie, va aduce în vizorul publicului o piesă ruptă din cotidian cu subiect încărcat de valențe simbolice.

Un delir… O bucurie fără margini şi o abandonare de sine, care depăşeşte orice aşteptare, orice idee cinică sau neconcepută despre iubire … Dorinţa de a se contopi şi de a dispărea în iubire, ia proporţii absolute ale dizolvării în neant… Urşii panda… Un spectacol de atmosferă şi relaxare…

Prețul biletelor este de 200 lei.

„Labirint”

În acest weekend, pe 4 iulie, teatrul „Geneza Art” va prezenta o comedie despre relații umane exprimate prin iubire, prietenie, dar și instincte carnale, doar că aceste relații se ciocnesc cap în cap.

Biletele pot fi procurate cu 200 lei.

„Pomul vieții”

Sâmbătă, pe 3 iulie, Teatrul Național „Mihai Eminescu” va expune în scenă povestea tristă a oamenilor calzi, emotivi, temperamentali, care sorbesc cu patimă din cupa suferinţelor. Condimentarea spectacolului cu efecte comice este oportună, evoluţia actorilor atingînd coardele sufletului omenesc.

E un spectacol care denunţă metehnele societăţii noastre. Versurile matcovschiene: „Sfîntă ni-i casa, din leagăn de dor ce coboară” exprimă un adevăr simplu şi profund al protagoniştilor spectacolului. „Pomul vieţii” ne îndeamnă să curmăm, pe veci, suferinţa.

Durata spectacolului este 1h 50 de minute, Biletele costă între 50 și 120 lei.

„Dosarele Siberiei”

Iar duminică, pe 4 iulie, tot la Teatrul Național „Mihai Eminescu” puteți retrăi emoțiile protagoniștilor piesei „Dosarele Siberiei”, de Petru Hadârcă. Este un spectacol ce comemorează tentativele de exterminare a românilor din spațiul pruto-nistrean în perioada ocupației sovietice a Basarabiei (1940, 1944-1991) prin foamete organizată și deportări sistematice.

Piesa durează 2h 30 minute cu pauză. Prețul biletelor este de 70 – 150 lei.

Doina Buruiană

Inapoi la arhiva noutaților