[ X ]
[ X ]
[ X ]
Ce-și propune PSRM să facă, în viitorul Parlament, cu referire la mass-media
6 Februarie

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) susține că și-a luat un angajament public pentru următorul Parlament – vor anula normele introduse de către guvernare în ceea ce ține de piața mediatică, informează CURENTUL.

În cadrul unei conferințe de presă, socialistul Vlad Batrîncea a declarat că a fost introdusă cenzura, imixtiunea directă în politica redacțională a mass-media din RM.

„Pentru Moldova, care pretinde că este un stat democratic, majorarea sancțiunilor financiare, a amenzilor financiare de 5-10 ori, a fost o măsură de control financiar a activități mass-mediei. Ce înseamnă pentru un post de televiziune amenda de peste 100 de mii de lei? Asta înseamnă că postul rămâne fără bani pentru salarii, investiții, tehnică, tot ce e necesar pentru activitate. Totodată, s-a propus un lucru strașnic, prin introducerea noilor norme privind retragerea licențelor. Dacă anterior, urma să fie retrasă licența la solicitarea CCA prin instanță de judecată, astăzi, licența poate fi retrasă prin simpla votare a CCA. De asemenea, ceea ce s-a produs cu interzicerea unor televiziuni cu audiență majoră pe piață, televiziunilor re-translate din FR. S-a produs monopolizarea pieții și demonstrația politică occidentului. Aceste lucru este antidemocratic. Astăzi venim cu un angajament public, ca în următorul Parlament, vom anula toate normele introduse de către actuala guvernare. Vom întoarce libertatea presei, vom întoarce posibilitatea ca fiecare post de televiziune să lupte liber pentru spectatorul său, așa ca fiecare post de TV să aibă garanții de securitate și libertate”, a declarat Batrîncea.

Potrivit lui, până la urmă, ultimul judecător nu este majoritatea parlamentară, ci este spectatorul. „Spectatorul are telecomanda în mâna și urmează să decidă ce post de televiziune să privească”, a conchis socialistul.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților