[ X ]
[ X ]
[ X ]
Ce se întâmplă în interiorul Mișcării Politice „UNIREA” și cum au decis partidele să participe la parlamentare
14 Mai

Ex-liderul Partidului Național Liberal (PNL), Vitalia Pavlicenco, menționează că în alegerile parlamentare anticipate, formațiunile din Mișcarea Politică „UNIREA” au decis că nu vor participa în cadrul Blocului Electoral „UNIREA”, transmite CURENTUL.

Potrivit Vitaliei Pavlicenco, Mișcarea și-a suspendat activitatea până după alegerile parlamentare anticipate.

„MPU și-a suspendat activitatea până după alegerile parlamentare. Componentele MPU nu au reușit să ia o decizie comună și unică privind participarea la alegerile parlamentare anticipate.

PNL a propus ca MPU să participe în cadrul Blocului Electoral „UNIREA”, așa cum a mai participat în doua scrutine – opțiune neacceptată de alte componente.

Un alt partid, AUR, a propus ca celelalte componente să meargă pe lista acestui partid. Un al treilea partid din MPU a acceptat propunea AUR să participe la alegeri pe lista AUR. Al patrulea partid încă nu are o decizie.

Astfel, s-a convenit ca discuțiile să continue pe dimensiunea bilaterală, avându-se în vedere pozițiile ferme, dar diferite, a trei partide din MPU.

În speranța că fiecare va găsi formula optimă pentru partidul respectiv, în vederea alegerilor, se prevede ca după anticipate să se revină, eventual, și să se reia activitatea Mișcării Politice „UNIREA””, a menționat Vitalia Pavlicenco.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților