[ X ]
[ X ]
[ X ]
Ce se aude cu dosarul privind uzurparea puterii de stat? Deputatul Plîngău are mai multe întrebări la Procuratură
25 Mai

Deputatul fracțiunii Platforma „Demnitate și Adevăr”, Dinu Plîngău, anunță că dosarul privind uzuparea puterii de stat a fost clasat de Procuratură, transmite CURENTUL.

Deputatul scrie pe o rețea de socializare că are multe întrebări la procurori.

„Să înțeleg că dosarul va fi clasat pentru că ei nu pot ancheta judecătorii Curții Constituționale și că în mare parte uzurparea puterii și-a pierdut actualitatea publică.

Totuși, domnilor procurori, aproape 2 săptămâni în Republica Moldova erau două Guverne care exercitau puterea din numele poporului. Deci, domnilor procurori, dumneavoastră vreți să spuneți că a avea două Guverne într-un stat e un lucru legal? Cum se califică acest lucru?

Printr-un absurd să zicem că un primar sau președinte de raion nu va mai dori să se subordoneze puterii legitime a statului și își va crea un Guvern sau Parlament propriu. Vor fi legale acțiunile lor?”, se întreabă deputatul.

Totodată, Dinu Plîngău punctează că va face o interpelare la Procuratură.

„Sunt sigur că dacă am fi avut un raport al Comisiei Parlamentare, lucrurile mergeau altfel. Acum aștept să citesc Ordonanța și să vedem căile de a o ataca.

Voi face o interpelare la procuratură în acest sens și cel mai probabil îmi voi asuma să public anumite documente pe care le-am obținut în timpul activității mele în Comisia de anchetă parlamentară”, mai scrie Dinu Plîngău.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților