[ X ]
[ X ]
[ X ]
Ce salarii câștigă arbitrii de fotbal din Moldova
4 Iulie

Multă lume crede că arbitrii de fotbal din Moldova încasează salarii relativ umflate pentru munca pe care o au. La prima vedere s-ar părea, cât de dificil poate fi să fluieri într-una pe durata a 90 de minute? De fapt, munca de arbitru presupune o pregătire fizică aproape echivalentă cu cea a unui fotbalist și concentrație maximă la cele întâmplate în teren – calități pentru care arbitrii moldoveni din Moldova sunt cel mai prost plătiți din Europa, informează CURENTUL.

Potrivit regulamentului Federației de Fotbal din Moldova, un arbitru din Divizia Națională, la fiecare meci condus la centru primește 3 000 lei, din care trebuie să își asigure transportul dus-întors, cazarea și masa. Cei doi asistenți de la marginea terenului ridică câte 1 600 de lei, al patrulea oficial – 1 300 de lei, doi arbitri adiționali – 1 600 de lei, observatorul și delegatul meciului – câte 1 000 de lei.

Toate serviciile de arbitraj specificate mai sus se impozitează.
Așadar, scăzând cheltuielile de la un meci şi cele anuale pentru echipament, recuperare şi medicamente, un „fluieraş“ de primă categorie de la noi rămâne cu un profit mult mai mic decât cel pe care crede că îl are lumea.

Câștigurile arbitrilor din alte divizii le vedeți mai jos.

fmf

Dumitru Garcaliuc

Inapoi la arhiva noutaților