În acest week-end, teatrele din capitală vin cu oferte generoase pentru iubitorii de teatru și îi invită să se lase cuceriți de spectacolele deosebite care vor fi puse în scenă, de la comedie cu accente dramatice la spectacole cu ambianță dramatică și tragică unde fiecare din spectatori va avea ocazia să se regăsească în unul din rolurile principale, transmite CURENTUL.
Teatrul Național „Satiricus Ion Luca Caragiale” ne invită în acest week-end, pe 22 februarie, la spectacolul de comedie „Îți vreau soțul …” de Mihail Zadornov, la ora 18:30.
Pe 23 februarie va fi prezentat spectacolul „Năpasta” de Ion Luca Cragiale, la ora 18:30.
În „Năpasta”, regizorul Alexandru Grecu structurează colizia motrice în jurul Ancăi în interpretarea Ludmilei Gheorghiţă: ea e femeia dorită de toţi, asaltată, asediată, ea propulsează acţiunea, dând dovadă de temperament şi expresivitate. Bioenergetica protagonistei rămâne incontestabilă în acest spectacol neordinar.
Şi mai are spectacolul un punct forte: muzica purtând semnătura lui Anatol Ştefăneţ şi a prestigioasei formaţii Trigon. Ambianţa dramatică a evenimentelor impunea o coloană sonoră adecvată şi ea s-a găsit: starea sufletească a personajelor o redă toaca în diferite ritmuri, uneori scoţând esenţa, fiorul acţiunii, în altele anticipându-l cu subtilitate. Forţa de sugestie a componentului muzical e întregită pe alocuri de discrete bătăi de clopot, dar şi de urletele sinistre ale lupilor.
Sâmbătă Teatrul Național „Mihai Eminescu” vine în fața publicului la ora 18:00 cu spectacolul „Familia TOT” – o comedie cu accente dramatice, unde în rol principal îi veți regăsi pe un poștaș căruia îi place să mai joace corespondența, un maior care se crede detectiv și o simpatică, răbdătoare familie.
Duminică la ora 18:00 în incinta teatrului Mihai Eminescu se va desfășura spectacolul „Cine l-a trezit pe Yorik” – o tragicomedie inspirată din creația lui William Shakespeare, în versiunea scenică și adaptarea lui Alexandru Vasilachi.
Spectacolul „Noaptea lui Helver” va fi prezentat duminică la ora 19:00 la Teatrul Mihai Eminescu. Un spectacol despre o societate bolnavă, care este în stare să ucidă, să distrugă, să ardă pentru o bucată de pâine, spectacol care demonstrează că gândirea unei persoane cu retard mintal din născare poate fi mult mai sănătoasă decât a celorlalți.
Teatrul „Licurici” îi așteaptă pe copii în această sâmbătă începând cu ora 11:00 la spectacolul „Pas cu Pas” – o poveste despre omuleții de zăpadă care vor să oprească sosirea primăverii pentru a nu se topi.
Sâmbătă la teatrul „Luceafărul” va fi prezentat spectacolul pentru copii „Motanul încălțat” începând cu ora 12:00.
La ora 18:00 va fi prezentat spectacolul „Striptease masculin sau Goi-pușcă” – o tragicomedie în care avem ocazia să urmărim cum o problemă socială acționează asupra unui grup de indivizi, puși în situația să înfrunte, odată cu sărăcia, proprii demoni: frustrări, complexe, prejudecăți, inhibiții.
Duminică, 23 februarie va fi regizat spectacolul „Păcală”, la ora 12:00.
La ora 18:00 teatrul Luceafărul ne invită la spectacolul „Tequila Boom”, spectacolul care explorează cu delicatețe universul feminin și relația dintre parteneri.
La teatrul Național de Operă și Balet vom putea urmări spectacolul „Spărgătorul de nuci” sâmbătă la ora 17:00.
Tot în această zi Teatrul „A.P.Cehov” vine cu spectacolul „Divele sau în teatru doar fete”, la ora 18:00.
Duminică la Teatrul „A.P.Cehov” va fi prezentat spectacolul pentru copii „Muzicanții din Bremen” la ora 11:00. Seara la ora 18:00 va urma spectacolul „Iepurele Alb sau…”.
Sâmbătă, teatrul Național Eugene Ionesco va prezenta în premieră publicului spectacolul „Capra cea bună” la ora 18:30, iar duminică la aceeași oră spectacolul „Căldură în noiembrie”.
În acest weekend teatrul Geneza Art vine în fața publicului cu spectacolul „Citind pentru Auschwitz” , la ora 19:00.
Prețul biletelor la spectacolele pentru copii variază de la 50 de lei până la 100 lei, iar pentru celelalte spectacole de la 90-100 lei până la 300 lei.
Mihaela Grosu